Loading...
Steag Romania English Flag
sigla canisa din stana vlahului
navigation
Explicatii Standard
Explicatii Standard

Mica analiza ilustrata comparativa a standardului rasei.PIELEA LA CARPATIN

INAPOI LA EXPLICATII STANDARD


Standardul prevede:

Pigmentata cenusiu. Trufa, marginile pleoapelor si buzele trebuie sa fie de culoare neagra. Se prefera unghiile de culoare cenusie sau neagra.


Structura pieli la caine:

pielea

Pielea unui caine este alcatuita din doua straturi: epiderma si derm. Epiderma este stratul superior de celule care se reproduce in mod continuu, pe masura ce partea esterioara a pieli se zgaraie sau se roade. Sub epiderma se afla derma, care este rezistenta si flexibila, asigurand rezerva nervoasa si sangvina a epidermei. Parul creste din papile in partea inferioara a epidermei, prin folicul. La caine, mai multe fire de par se dezvolta din acelasi folicul. Unul dintre fire este, de obicei, mai gros si mai lung decat celelalte si se numeste par protector. Glandele sebacee din derma hranesc cu grasimi foliculul care contine firul de par pentru a mentine pielea lubrificata si lanoasa.

Glandele sudoripare se deschid, de asemenea prin epiderma. La caini, acestea se afla in principal in perinitele labelor si in conductele auditive. Cainii pierd caldura in exces mai mult prin gafaire decat prin transpiratie, in mod diferit deci de om.

Mici fibre musculare aflate in interiorul dermei – stratul de adancime al pielii – pot controla miscarile parului protector la suprafata. Prin contractarea sau relaxarea acestor muschi cainii pot realiza „poloerectia” sau zbarlirea parului.Acest lucru se intampla cand cainele se afla intr-o stare de agresivitate, neliniste, nesiguranta sau excitare.

Newsletter

Introdu in casuta alaturata emailul tau si aboneaza-te la noutati