Loading...
Steag Romania English Flag
sigla canisa din stana vlahului
navigation
Explicatii Standard
Explicatii Standard

Mica analiza ilustrata comparativa a standardului rasei.TIPUL CRANIULUI LA CARPATIN

INAPOI LA EXPLICATII STANDARD


Standardul prevede:

Ciobanescul Carpatin este un câine mezocefal...


Forma craniului difera enorm la caini in functie de rasa din care fac parte, dar contine aceleasi tipuri de oase, in formatiuni diferite insa. Exista trei tipuri de de baza ale craniului. Rasele care au craniul prelungit sau ingustat, precum Borzoi si cainii de vanatoare afgari, sunt clasificati ca fiind Dolichocephali, in timp ce cainii care au cranii scurte si late, precum buldogii si boxerii, sunt Brachycephali. Cainii care au craniul obisnuit, marimea lui variind intre cele doua extreme, sunt clasificati ca Mesocephali, de unde face parte si Ciobanescul Romanesc Carpatin.

tip_cranii Dolichocephalic Brachycephalic Mesocephalic

Fiecare craniu, indiferent de dimensiunile lui, are efectiv forma unei cutii. Partea superioara se numeste cranium. Partea inferioara este alcatuita din osul maxilarului, in timp ce mandibula, sau osul inferior al falcii, este prinsa de craniu.

Placile osoase care alcatuiesc partea superioara a craniului se imbina in partea superioara a craniului se imbina in partea centrala a fruntii, dupa nastere, asemenea craniului unui copil. La unele rase care au craniul foarte bombat, precum Chihuahua, placile nu sunt imbinate, ramanand un orificiu circular denumit fontanela.

Newsletter

Introdu in casuta alaturata emailul tau si aboneaza-te la noutati